Hartanah 101 Bersama Affendi

Hartanah 101 Bersama Affendi

By Affendi
Sebuah podcast dari Malaysia yang fokus untuk menaikkan martabat minda newbie dalam topik Hartanah. Level Up Selalu, Level Up Setiap Minggu!!
Available on 8 platforms
Rumah Yang Anak Muda Patut Beli EP#21
Selalunya korang mesti nak beli rumah yang menepati citarasa cara hidup macam dalam drama. Pastikan korang jangan terus hanyut dan dengarkan...  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut   
07:39
February 25, 2019
Cerita Yang Jarang Property Agent Hebohkan EP#20
Kali ni saje je nak nak share cerita best yang jarang ejen hartnah kecoh -kecohkan  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut   
07:12
February 18, 2019
Rumah Sewa Yang Membunuh Tuan EP#19
Pendapatan dari menyewakan rumah memang best, tapi langit tak selalunya cerah. Ada beberapa perkara yang perlu diambil kira yang dibincangkan dalam episode kali ni.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut   
10:04
February 11, 2019
Rumah Sewa Yang Tak Wujud EP#18
Apabila rumah sewa dah tak wujud dan tinggal sejarah, agak-agak semua orang mampu ke beli rumah? Apa akan jadi pada dunia ni? Mari dengarkan. Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut  
05:43
February 4, 2019
Dapatkan Servis Ejen Hartanah Dengan Mudah EP#17
Kadang-kadang nak mencari servis yang terbaik dan bagus tu bukan mudah, ia memerlukan kerjasama kedua belah pihak. Jadi saya sediakan langkah untuk mendapatkan servis ejen hartanah terbaik Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut  
10:38
January 28, 2019
Full Loan VS Tak Full Loan EP#16
Baru-baru ni aku dapat soalan dari follower, jadi aku buat podcast ni untuk terangkan panjang sikit apa perbezaannya. Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
06:07
January 22, 2019
Kesan SST Pada Hartanah EP#15
Betul ke harga hartanah akan turun bila SST dilaksana? Sebelum anda buat kesimpulan, dengar dulu info yang saya akan kongsikan dalam episod kali ni. Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut
04:40
January 15, 2019
Harapan Pasaran Hartanah 2019
Akhir 2018 seperti biasa, spekulasi akan sentiasa datang mengenai apa akan jadi pada pasaran hartanah tahun depan. Haaa, dalam podcast istimewa ni, saya bawakan info yang boleh anda gunakan untuk 2019.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
20:48
January 7, 2019
Apa Itu Podcast? EP#14
Soalan ini selalu aku dapat dari rakan-rakan terdekat. Apebenda "Podcast"? Kalau benda ni baru untuk korang, pastikan korang dengar untuk faham apa tu.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
05:46
October 14, 2018
5 Benda Korang Patut Buat Sebelum Cuti Panjang EP#13
Kadang2 kite terlupa, bila kite nak tinggalkan rumah dalam tempoh masa lama kite kena pastikan beberapa perkara ni. Ia juga sebagai langkah keselamatan. Ikuti podcast ni.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
08:34
October 7, 2018
Musim Panas, Guna Cara Ni Nak Sejukkan Rumah EP#12
Cuaca panas sampai berpeluh-peluh, walaupun duduk dalam rumah. Takkan nak pasang aircond 24jam kan? . Skali-skala perlu juga angin semulajadi yang lalu dalam rumah. . Kat sini saya sediakan tips santai untuk sejukkan rumah korang secara semulajadi.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
07:16
September 30, 2018
Kalau Korang Bela Binatang Kena Dengar Tips Ni EP#11
Perkara nampak simple, tetapi tak semua orang suka binatang. Untuk jual hartanah korang dengan berjaya, korang kena urus perkara simple ni. Ada yang takut kena gigit, takut kena cakar, ada yang alergi bulu binatang dan lain-lain. Dengar dulu 4 strategi mudah untuk urus binatang peliharaan korang.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
07:55
September 23, 2018
Faham 3 Perkara Ni Sebelum Beli Rumah EP#10
Tak tahu berapa harga rumah yang mampu beli? Tak tau nak beli untuk apa? Tak tahu kat mana sesuai untuk beli? 3 Perkara ni selalu terjadi dan benarkan untuk saya terangkan 3 perkara penting ni sebelum korang buru hartanah idaman.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
09:28
September 16, 2018
16 Cara Otai Marketing Rumah Sewa EP#9
Minggu ni saya kongsikan 16 cara untuk korang iklankan rumah sewa korang online dan offline ni, pastikan korang ikuti tips ni kalau korang dah buntu taktau macamana nak dapatkan prospek2 penyewa ni.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
09:46
September 9, 2018
Tips Rumah Pertama Untuk Korang EP#8
Korang ada cadang nak beli rumah dalam tempoh setahun akan datang? Pastikan korang dengar Tips2 ni dulu ya. Share pada kawan2 korang kalau diorang pun nak beli rumah pertama, jangan salah langkah =).  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
07:04
September 2, 2018
Rahsia Kenapa Ejen Hartanah Tak Angkat Fon? EP#7
5 Benda yang menyebabkan ejen hartanah taknak angkat fon korang. Latest episode of Level Up Bersama Affendi.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
07:41
August 26, 2018
Cara Mudah Pilih Tenant Dari Syurga EP#6
Bukan senang nak cari penyewa yang boleh jaga rumah kita macam jaga rumah sendiri, betul tak? Jadi sebelum korang sewakan pada prospek tenant, pastikan korang baca dulu 5 tips pilih tenant ni.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
07:40
August 20, 2018
Tips Mudah Berurusan Dengan Ejen Hartanah EP#3
Pengalaman yang tak best berurusan dengan ejen hartanah? Betul ke ejen ni sah, berdaftar dan kompeten? Macamana nak tau kalau die tak bawa lari duit kita? Ikuti podcast ni, dan saya akan share cara terbaik untuk pastikan.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
04:07
August 14, 2018
Nota Hartanah Abang Ensem [Review Buku] EP#2
Dalam episod kali ni saya bawakan review buku hartanah yang berbahasa melayu. Sesuai kalau anda seorang newbie yang tercari-cari sumber buku rujukan sebelum anda membeli sesebuah hartanah. Nama buku pun nota hartanah, sesuai sangat dijadikan nota anda.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
08:27
August 14, 2018
Perkara Best Ejen Hartanah Buat Lepas Cuti Panjang EP#5
Korang mesti nak tau, ejen hartanah merupakan kerjaya paling susah nak cuti panjang. Ia merupakan bisnes servis, selagi kita ada klien, selagi tu kite bertanggungjawab sehingga selesai. Jadi, apa yang ejen hartanah buat lepas cuti panjang? Jom dengar.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
17:06
August 12, 2018
Best Ke Jadi Ejen Hartanah? EP#4
Berikut ialah 5 perkara yang korang kena tau pasal ejen property. Sesuai untuk mereka yang ingin mengenali lebih dekat profession sebagai ejen hartanah.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
11:28
August 12, 2018
Bagus Ke Gated & Guarded Community? EP#1
Survey telah menunjukkan ramai yang suka stay kat Gated n Guarded Community. Betul ke bagus ada kawalan keselamatan di tempat kita? Disini kita berbicara secara santai berkenaan topik ini.  Layari affendi.com untuk mendapatkan info lanjut 
11:16
July 24, 2018
Make your own podcast for free with Anchor!
Anchor logo

Make your own podcast for free with Anchor!