Skip to main content
American Football Community Belgium Podcast

American Football Community Belgium Podcast

By American Football Community Belgium
Een podcast gericht op Belgische en Nederlandse American Football fans. Wij brengen jullie al het laatste NFL- en College nieuws, vanaf het pre-season tot en met de Super Bowl! Bij speciale aangelegenheden zoals de Draft en de Combine laten we uiteraard ook van ons horen.

Like ook onze pagina op Facebook!

Targetted at belgian american football fans. From September to the Super Bowl we will keep you updated weekly all things NFL, college football and local football.

Brought to you by American Football Community Belgium Facebook page.

Language: Dutch
Listen on
Where to listen
Apple Podcasts Logo

Apple Podcasts

Breaker Logo

Breaker

Google Podcasts Logo

Google Podcasts

Overcast Logo

Overcast

Pocket Casts Logo

Pocket Casts

RadioPublic Logo

RadioPublic

Spotify Logo

Spotify

Currently playing episode

Aflevering #1 - Introductie podcast, Super Bowl 54 preview, pensioen Eli Manning

American Football Community Belgium Podcast

1x
AFLEVERING #47 - Mock Draft Special!
Donderdagnacht gaat de NFL Draft door. Tijd voor Dirk en Laurens om een rondje te gaan mockdraften. Niet door elk een eigen mock te maken, maar door elk om beurt te kiezen in één draft. Dat levert een pak leuke picks op! Donderdagnacht vanaf 1u30 gaat de NFL Draft Watchalong door op ons YouTube-kanaal, dus dan kun je met ons meelullen over all things football!
01:06:18
April 27, 2021
AFLEVERING #46 - Special guest Tibo Debaillie//The CFL Dream//Pensioen van Alex Smith
Een blok graniet uit Gistel. Tibo Debaillie (23) is de eerste Belg ooit die als American Football-speler wordt 'gedraft' door een profteam uit Noord-Amerika. Tibo, gestart bij de Ostend Pirates, vertelt over zijn liefde voor de sport, zijn avontuur in de VS en het avontuur dat komt in Canada. 
01:11:08
April 22, 2021
AFLEVERING #45 - Denver Broncos Fan Special + Skill Players Draft Previews
AFCB trekt naar Mile High! We laten deze week Kris, een fan van de Denver Broncos, aan het woord. Geraakt de ploeg van Hall Of Famer John Elway komend seizoen eindelijk over de 'hump'? We leggen alle prangende vragen aan Kris voor. Na deze uitgebreide babbel weet je ongetwijfeld dubbel zoveel over de Broncos als voordien. Natuurlijk vergeten we de aankomende Draft niet en lijst Dirk de ploegen op waar de top QB + WR prospects kunnen/zullen landen (55:00). Check zeker ook onze Socials voor meer content! 
01:17:41
April 14, 2021
AFLEVERING #44 - Miami Dolphins Fan Special // Mini Draft Preview
De fan karavaan van AFCB stopt in Hard Rock Stadium vandaag; we leggen de Miami Dolphins op tafel. En volgens de recente traditie schuift een superfan mee aan onze virtuele toog en vandaag in dat Pieter. Redacteur Frans en onze superfan deelden vroeger - vrij letterlijk - lijf en leed in de vroeger jaren van het Belgische American Football (07:04). Een blik in verleden wordt er alvast geworpen! Maar uiteraard staan de Fins centraal in deze uitzending. Hoe beleefde Pieter de Dan Marino jaren en hoe verteerde hij de jarenlange malaise die nu toch op zijn einde is gekomen (15:50). Ook de Draft schuift alweer een weekje dichterbij en aangezien Miami een truckload aan picks heeft vergaard leggen we die uiteraard onder de loep, samen met de college ervaring van Pieter (39:50).
01:13:51
April 7, 2021
AFLEVERING #43 - Washington Football Team Fan Special + e-Sports bij Limburg Shotguns
We trekken deze week de kaart van de Washington Redsk… euh Washington Football Team! Aangezien het aantal fans van dit team niet dik gezaaid lopen in België, verwelkomen we superfan Leroy met open armen. We toetsen bij hem de ins en outs van het WFT. Van de woelige laatste jaren tot en met de succesvolle free agency van dit off season. Ook spreken we even met Michel Eeman van de Limburg Shotguns over e-Sports binnen de American Football community in België (55:09). De coronacrisis hield ons binnen, dus verplaatste het entertainment mee naar de huiskamer. De Shotguns willen hier handig op in spelen door kanalen als Twitch en Facebook Live te gebruiken om e-Sports (o.a. Madden '21!) te promoten binnen de community van het American Football in ons land. Wordt ongetwijfeld vervolgd! Klik hier voor al onze social kanalen! 
01:07:19
March 31, 2021
AFLEVERING #42 - New England Patriots Fan Special // Fantasy Sneak Peek
In deze nieuwe fan special trekken we de kaart van de grootste Dynasty van de laatste 20 jaar; de New England Patriots. Superfan Guy Verschueren zet zich mee in -nog steeds- onze Skype-studio (FU Covid 19!) om de controverses, successen en diepe dalen van de ploeg uit Boston te fileren. We antwoorden onder andere op de eeuwige vraag; Dankzij wie hebben de Pats 6 Lombardi’s in hun kast staan? Uiteraard passeert het teleurstellende 2020 seizoen ook de revue. Is Cam een waardige QB1? Wat met de spelers die terug keren uit de Covid-19 opt-outs? En van waar plots die waanzinnige cashflow in free agency? Er passeren ook enkele nieuwtjes uit de NFL.(45:10) En om af te sluiten licht Fantasy guru ook een klein tipje van de sluier op voor komend seizoen (51:47). AFCB blijft actief op het fantasy gebied, dus luister zeker als je mee wil doen! Blijf zeker luisteren tot op het einde, want we lanceren een exclusieve Fantasy scoop!
01:16:46
March 24, 2021
AFLEVERING #41 - Saints Fan Special // Drew Brees op pensioen // Free Agency Frenzy // ...
Deze week ontvangen Laurens en Dirk de New Orleans Saints-fanbase in de podcast. Woordvoerder van dienst is Senne Vermassen, die als WR zelfs de Belgian Bowl won met de Ghent Gators in 2014. Hij vertelt over zijn liefde voor de Saints én de stad New Orleans, het pensioen van Drew Brees en de toekomst van de franchise nu het icoon stopt. De jongens overlopen ook de gekke eerste dagen van de free agency in de NFL, met Bill Belichick en de New England Patriots als opvallendste acteurs. 
01:10:02
March 18, 2021
AFLEVERING #40 - Steelers Fan Special // Franchise Tags // Nieuwtjes // ...
Ondanks de vele duizelingwekkende krantenkoppen in de NFL, staan we deze week stil bij het seizoen van de Pittsburgh Steelers. Ondanks een indrukwekkende 11-0 start, struikelden ze in de laatste wedstrijden over hun eigen voeten. Steelers fan Arne (02:01) helpt Laurens en Rein bij het analyseren van hun seizoen. In het tweede deel schuift Dirk bij aan de podcasttafel en duiken we in het wereldje van de Franchise Tag (32:55). Wat is dat nu weer en wie kreeg en eentje. Maar vooral, wie kreeg er geen? Onze off season podcastavonturen kabbelen zo rustig verder. Enjoy!
01:03:23
March 10, 2021
AFLEVERING #39 - Cardinals Special//Watt was JJ thinking?//Free Agency vooruitblik//
Onze rit langs de NFL superfans in België stopt in Meise, waar Arizona Cardinals-fan én rugbycoach Pascal Van Wallendael Frans en Dirk vervoegt voor een rondje Cards-fandom. Wie is Pascal en waarom dook hij in de woestijn op zoek naar een NFL-team (1:11). Frans neemt ons mee langs de geschiedenis van de Cardinals (11:30), terwijl Pascal het vorige seizoen fileert (19:50). De transfer van JJ Watt krijgt uiteraard alle aandacht (27:30), maar Frans wil ook weten hoe een rugbycoach onze NFL verdedigt aan zijn spelers (42:45). We gaan ook even door het beperkte NFL nieuws en de opkomende free agency (46:12).
56:28
March 4, 2021
AFLEVERING #38 - De 'Philly Special' fan-podcast // Carson Wentz trade // Vooruitblik Eagles 2021
Laurens en Rein stellen jullie deze week een nieuw format voor; de fan-podcast! Omdat we niet alleen zijn die over football willen spreken, laten we ook af en toe de fans zelf aan het woord! Aangezien hét hot topic van de week de Carson Wentz trade naar de Colts is, laten we Eagles superfan Jonas aan het woord. Hij vertelt over het rampzalige 2020 seizoen, hoe hij de toekomst ziet en geeft zijn ongezouten mening over Carson Wentz en de huidige malaise bij de Birds. NFC East fans, hopelijk worstelen jullie jezelf door deze aflevering. Maar geen paniek, ook jullie team komt binnenkort aan bod wanneer er groot nieuws te rapen valt!
37:45
February 24, 2021
AFLEVERING #37 - RIP Vincent Jackson // Trevor Lawrence Pro Day // JJ Watt transfer // Officiating FAQ
Hoe verlopen jullie zondagavonden tegenwoordig? Nu de NFL voor enkele maanden in de koelkast gaat, blijft AFCB jullie gezelschap houden in deze donkere tijden. Sinds vorige week mag onze redactie een nieuwe telg verwelkomen; Jan Bogaerts (02:10)! Met zijn verleden (én toekomst) in American Football officiating halen we ineens een specialist in huis die ons kan bijstaan bij controversiële fases. Dirk en Rein heten hem alvast welkom in de ‘fam’! In de wereld van football kregen we deze week te horen dat voormalig Chargers/Bucs wide receiver Vincent Jackson levenloos werd terug gevonden in een hotel. Hij werd amper 38 jaar oud (07:40). De voorspelde first rounder in de draft Trevor Lawrence toonde zijn kunstjes op de Pro Day van Clemson aan scouts. De coach van de Jaguars, die de eerste pick hebben, stond zelfs letterlijk op het plein mee te genieten (09:20). Qua transfers deed JJ Watt heel wat stof opwaaien. De Texans en de edge rusher gaan uit elkaar ‘als vrienden’ zoals ze zeggen. Waar belandt hij? Wij bespreken enkele landing spots (14:12). In het tweede deel van de uitzending leggen we Jan enkele veelgestelde vragen over het officiating in American Football voor (29:28). Hoe kom je er terecht? Hoe bereid je je voor? Hoeveel verdien je (in België)? En nog veel meer... Enjoy!
01:03:36
February 17, 2021
AFLEVERING #36 - SUPER BOWL RECAP // Fases, Analyses, Take aways // The Brooklyn Saints op Netflix
Het zit erop. Het verhaal van seizoen 2020 is geschreven. Een bekend gezegde uit de voetbal, zij het lichtjes aangepast, kan stilletjes ook in het American Football plaats nemen; een match duurt 60 minuten en op het einde wint Tom Brady. Kris, een vriend van de AFCB-familie valt vandaag in voor enkele afwezige podcasters (01:30). Dirk ziet zich verplicht een noodopstelling te gebruiken, wegens het spoorloos zijn van zijn podcastcomputer, maar bon… In de toekomst gaan we meer rekenen op ons publiek, dus smeer jullie stembanden al maar! Maar dus; Super Bowl LV (05:05). De Tampa Bay Buccaneers maken gehakt van de Kansas City Chiefs van Patrick Mahomes. Wat liep er mis bij de Chiefs en waar klikte het bij de Bucs? Analyses, take aways, weetjes, … Op het einde geven we jullie nog een Netflix-kijktip mee om het offseason in te zetten. The Brooklyn Saints vertelt het verhaal van jeugdfootball in de New Yorkse ‘borough’ Brooklyn (50:40). Uitstekend kijkvoer! Bedankt voor alweer een prachtig seizoen! Tot de volgende!
56:10
February 10, 2021
Aflevering #35 SUPER BOWL SPECIAL: Super Bowl 55 Preview, Anekdotes, Pronostieken, Interviews // Goff - Stafford Trade
Nu de Super Bowl realiteit blijkt te worden, wrijven we nog eenmaal door onze ogen om te zorgen dat we niet dromen. Het gaat dan _toch_ gebeuren! In deze aflevering schuif Eleven Sports football presentator en wandelende football encyclopedie Jürgen Nijs mee aan de Skype tafel. Frans en Dirk vullen de andere stoelen. Zij bespreken onder andere de blockbuster trade tussen de Rams en Lions, met Matt Stafford en Jared Goff in de hoofdrol. Wat nu met beide franchises (02:35)? Ook Laurens komt even langs! Hij kreeg de eer om virtueel in de ogen te kijken van Chiefs Linebacker Anthony Hitchens. Eat that, Sporza (13:00)! Jürgen en Frans blikken ook terug op hun interview momenten in hun Super Bowl verleden (15:10). Daarna pikt Dirk terug in met een vooruitblik op Super Bowl 55 tussen de Chiefs en de Buccaneers (19:50). Bij AFCB is er ook tijd voor wat melancholie en dus graaft de redactie diep in het collectief geheugen om de leukste SB anekdotes boven te halen (41:55). De laatste AmerikaShop.be-wedstrijd werd deze week beslecht. Redacteur Dirk haalde zijn beste puntkunsten boven. Het bewijs hiervan vind je op onze Facebook- en Instagrampagina  (01:06:40). Geniet van Super Bowl 55 en tot volgende week!    
01:14:32
February 3, 2021
Aflevering #34 - Championship Sunday Review // Matt Stafford, Jared Goff landing spots? // AmerikaShop wedstrijd
Nauwelijks te geloven dat de NFL zonder noemenswaardige kleerscheuren door het seizoen is geraakt. De Super Bowl-teams zijn gekend, nu moet hij enkel nog gespeeld worden! Dirk, Laurens en Rein serveren jullie hun kijk op de week! De Lions en Matt Stafford gaan uit elkaar ‘als vrienden’ zoals ze zeggen. Waar kan hij terecht en kan hij zijn carrière meer glans geven (05:20)? Ook lijkt het erop dat Jared Goff van de Rams een andere ploeg mag gaan zoeken. Wie gaat zijn gat verbranden aan dat monstercontract van hem (12:35)? De NFC-championship wedstrijd (19:30) zal veel Packers fans nog lang zuur op de maag liggen. Wat liep er mis en hoe trokken de Bucs het laken naar zich toe? In de AFC leken de Chiefs toch een maatje of twee te groot voor de Buffalo Bills van Josh Allen (45:55). Om af te sluiten kondigen we onze laatste AmerikaShop.be wedstrijd aan. Luister, gok en win een -letterlijk- heerlijke prijs (01:06:30). Enjoy!
01:09:51
January 27, 2021
Aflevering #33 - Divisional Round // Nieuwe Head Coaches // Preview Championship Sunday // Philip Rivers op pensioen
Toen waren ze nog met 4! De cut is gemaakt, de Championship games zitten in ons vizier. Dirk, Frans en Rein talk all things football. Frans presenteert regelmatig wedstrijden op Eleven Sports. Wij vroegen ons af hoe je je daar op voorbereidt (02:17).  Het college seizoen mag er dan wel opzitten, er valt hier en daar nog een brokje nieuws te rapen (07:50). Naast de playoffs, domineert de coaches carousel ook het nieuws, wie landt waar en welk team is nog op de look-out (10:10)? Philip Rivers zien we volgend seizoen niet meer terug, hij hangt de cleats aan de haak. De redactie bespreekt ook de opvallendste momenten van de Divisional round (33:56) en blikt vooruit op de halve finales die vuurwerk beloven (01:07:26). Naast de vaste rubrieken (01:19:00) mogen we een tweede AmerikaShop.be-wedstrijd aankondigen (01:23:28). Feelin’ thirsty for Gatorade? Doe dan zeker mee! En als afsluiter mag de podcast 1 kaarsje uitblazen. Op naar jaar twee! Enjoy
01:27:56
January 20, 2021
Aflevering #32 - College National Championship // Doug Pederson OUT // De F-bomb op Nick // SUPER Wild Card // Nog veel meer…
Eindelijk! Het échte football is begonnen; de playoffs! Laurens, Dirk en Rein overlopen een goed gevulde footballweek met jullie mee! In het college football speelde Alabama en Ohio State voor het nationale kampioenschap, de uitslag zal jullie niet verbazen (06:30). Black Monday lag achter ons, dachten we… Na de vele ontslagen vorige week mocht nu ook head coach Doug Pederson beschikken. De Eagles moeten dus op zoek naar een nieuwe sportieve dirigent (en een oplossing voor de clusterfuck in Philly (17:40). Natuurlijk kijken we met een vergrootglas naar de games van het Super Wild Card weekend, zowel in de AFC als de NFC (27:15). Ook kijken we voorut naar de Divisional Round van komende zaterdag en zondag (01:10:20)! In onze vaste rubrieken (01:23:40) delen we nog enkele figuurlijke prijzen uit, maar nu ook letterlijke. De eerste AmerikaShop.be give away ligt achter ons en die winnaar maken we bekend! Tot volgende week!
01:30:02
January 13, 2021
AFLEVERING #31 - Heisman Trophy // Browns zonder head coach // Super Wild Card weekend // MVP Race // Nog veel meer…
We zijn er geraakt! De playoffs staan voor de deur met (Super) Wild Card Weekend! Zes (!!!) wedstrijden dit weekend. Waarschuw jullie wederhelften al maar! Vanaf deze week tot en met de Super Bowl werken we samen met AmerikaShop.be. Deel de Facebookpost op jullie pagina, het Instagram bericht in jullie stories en/of schrijf een review en WIN een kortingsbon van 10 euro voor AmerikaShop.be (01:10)! In college zijn de deelnemers van het nationaal kampioenschap gekend na de Rose en Sugar Bowl (05:03). Ook kennen we ondertussen de winnaar van de Heisman Trophy (13:42), de MVP van college football.  In de NFL deed Black Monday haar naam alle eer aan, heel wat coaches mochten hun biezen pakken (16:30).  Giants fans zijn (on)terecht overstuur op Eagles coach Doug Pederson na het vervangen van QB Jalen Hurts. Door de winst van Washington tegen Philly spatten de Playoff dromen van de Giants uit elkaar (27:30). De Browns geraakten na 18 jaar terug in de Playoffs, maar dat zal, dankzij COVID-19, zonder head coach Kevin Stefanksi zijn (35:44). En de playoffs zullen zonder de Dolphins doorgaan, die de kans niet grepen tegen de Buffalo Bills (40:33). We nemen Super Wild Card weekend onder de loep in de AFC (44:53) en NFC (53:08) en geven onze voorspellingen van deze games. Ook de MVP race kunnen we afsluiten (01:03:52), nu het reguliere seizoen afgelopen is. Onze vaste rubrieken (01:09:40) mogen zeker niet ontbreken en neem zeker deel aan onze Playoff Fantasy wedstrijd (01:15:00)
01:18:05
January 6, 2021
Aflevering #30 - College Bowl Season // De Toekomst van Dwayne Haskins? // Fitz Vs. Tua // Playoff Seeds
Nog 1 week regular season football en dan is het playoff time!  Dirk, Laurens en Rein nemen je mee doorheen al het NFL en college nieuws van de laatste dagen. Het college seizoen nadert haar einde. Dat wil zeggen, Bowls, Bowls en nog meer Bowls! Onze college analist Dirk geeft je enkele kijktips (07:21)!  Na enkele serieuze uitschuivers leek de wanprestatie van Dwayne Haskins (16:55) tegen de Panthers de spreekwoordelijke druppel. Haskins mocht zijn biezen pakken en werd vriendelijk (?) bedankt voor bewezen diensten. Wat nu met het geplaagde Ohio State product?  Coach Flores van de Dolphins wisselde rookie Tua voor de ervaren Fitzpatrick in de game tegen de Las Vegas Raiders. Correcte beslissing? En vooral; hoe moet het verder op de vooravond van de playoffs (34:21)? Ook Black Monday (46:10) aka bijltjesdag in de NFL staat voor de deur!  Verder simuleren we speeldag 17 om zo de nr 1 seeds en de wild cards te bepalen in de AFC (50:33) en NFC (58:49). Ook de vaste rubrieken mogen niet ontbreken (01:07:44)! Ook willen we de online snackwinkel AmerikaShop.be zeker al bedanken. Als je wil weten waarom, luister dan zeker volgende week! 
01:18:50
December 30, 2020
Aflevering #29 - Pro Bowl//De Jets winnen //Mahomes MVP//Dansende JuJu//Play-offs + fantasy
Net voor het kerstmaal gaan Frans, Tim en Laurens nog eens door de NFL. Het drietal bespreekt de Pro Bowl (2:15), de overwinning van de Jets (8:33), de MVP-kansen van Patrick Mahomes (22:11) en de dansjes van JuJu (35:55). We passeren ook langs de grote boze wolf Tom Brady (45:30), de kansen van de teams die nog in de running zijn voor de play-offs (52:55) en Tim geeft ons nog enkele tips over fantasy (1:05:28).
01:21:52
December 24, 2020
Aflevering #28 - Bailey buiten? // College update // Ravens - Browns classic // Jalen Hurts QB 1
Frans en Rein verwelkomen Dirk terug na een afwezigheid van enkele weken (01:25). Zij vragen zich af wat er nu met Vikings kicker Dan Bailey dient te gebeuren (02:58). In de match LSU-Florida viel een wel héél vreemde penalty te bespeuren (09:02) en hoe zien de playoffs er daar uit?  De Ravens en Browns trakteerden ons op een onvervalste klassieker op maandagavond (17:12). Hoe zag de eerste start van Jalen Hurts bij de Eagles er uit (26:30)? Welke speler zit er op MVP-koers in de NFL (34:28)? Ook kijken we naar de playoff teams in de NFC (39:10) en de AFC (51:00). Afsluiten doen we traditioneel met onze vaste rubrieken (01:02:20)
01:16:33
December 16, 2020
Aflevering #27 - Special guest Bieke Leenknegt//Wat dacht Gregg Williams?//NFC East is back//Fantasy update van Tim
Redactieleden Frans, Tim en Laurens bespreken week 13 in de NFL, maar krijgen eerst het virtuele bezoek van Bieke Leenknegt (3:30). Zij speelt als vrouw bij de Izegem Tribes en vertelt over haar ervaringen in het football. Het NFL-nieuws hangt vast aan de speeldag, want Gregg Williams maakte zich onsterfelijk door een rare playcall die de Jets winless houden (21:39). We kijken ook eens naar de nabije toekomst en hoe de play-offplaatsen juist beslist worden door de NFL (46:40) en Tim geeft ons als onvervalste specialist tips over de play-offs in fantasy football (49:50). 
01:16:41
December 10, 2020
Aflevering #26 - Broncos Quarterback Carousel // Vanderbilt Football en Sarah Fuller // AFC-NFC Playoff talk
Frans, Laurens en Rein nemen jullie mee doorheen deze bizarre NFL-speeldag waar COVID wederom het nieuws domineerde. Er viel gelukkig ook positief nieuws te rapen. Bij college ploeg Vanderbilt (SEC) maakte de allereerste vrouw in een Power 5 ploeg haar opwachting. We laten even Sarah Fuller zelf aan het woord. (03:55) De redactie kan uiteraard ook niet naast de quarterbacksituatie bij de Denver Broncos. Wie is Kendall Hinton en hoe los je zo’n situatie op? (17:16) Head coach Matt Patricia van de Detroit Lions heeft zijn biezen mogen pakken. Welke coach mag stilletjes aan ook beginnen vrezen voor zijn baan? (27:24) Nu het december is komen de playoffs wel heel dichtbij. Hoe ziet de AFC (41:46) en NFC (47:38) er momenteel uit? Uiteraard kunnen onze vaste rubrieken niet ontbreken! (55:44)
01:08:52
December 2, 2020
Aflevering #25 - De ACL/MCL van Joe Burrow: wat nu met de Nr. 1 Pick? // Week 11 en de vaste rubrieken
Het stond in de sterren geschreven, Joe Burrow (Bengals) moest vroeg of laat die ene keer te veel getackeld worden. Maar dat het seizoen er meteen zou opzitten voor hem, had niemand gedacht (02:49). Dankzij kinesist Wout Kemps (04:28) krijgt de redactie een professionele inkijk in deze noodlottige blessure. Ook corona blijft hevig om zich heen klauwen, zowel in het College Football als de NFL (32:16). Een uitgebreide terugblik op week 11 (38:28) en de vaste rubrieken (01:34:17) vind je in het tweede deel van deze 25ste aflevering! Enjoy
01:40:01
November 26, 2020
Aflevering #24 XX(X)L - Special Guest: Jürgen Nijs (Eleven Sports) // College Football Rivalries // Bombshell COVID nieuws // Week 10 NFL
Onze eerste vijf sterren review gaf de redactie blijkbaar vleugels. In deze uitgebreide week 10 aflevering analyseren Dirk en Rein al het college- en NFL-nieuws. Eleven Sports presentator Jürgen Nijs schuift zijn digitale stoel mee aan tafel. Tijdens de opname liep er zelf groot nieuws binnen op onze redactie. Benieuwd? Luisteren maar!   Intro (00:00) Onze eerste podcastreview (11:23) Rivalries in College Football (15:03) Bombshell COVID-nieuws (33:28) Blessures van week 10 (39:40) Rundown NFL-games week 10 (43:23) Hoe klinkt coach Doug Pederson van de Eagles na het verlies tegen de Giants? (01:12:03) Vaste rubrieken (01:30:35) Bezoek ook de Eleven Sports NFL Facebookpagina!
01:42:14
November 18, 2020
Aflevering #23 - College Football - Notre Dame Vs. Clemson// Week 9 Review // Play Off Picture
50% van het reguliere NFL-seizoen ligt achter ons, tijd om een balans op te maken! Naast een blik op de play offs en week 9 bespreken Dirk en Rein dé upset in college football, waar de Notre Dame Fighting Irish de Clemson Tigers over de knie legden. We moeten er wel bij vermelden dat top draft prospect Trevor Lawrence vanaf de zijlijn toekeek omwille van gezondheidsredenen (RaRaRa). Intro (00:00) Notre Dame - Clemson Tigers upset (04:35) COVID-19 Nieuws (22:30) De blessure van Washington QB Kyle Allen (23:45) Bespreking week 9 (25:51) De vaste rubrieken van AFCB speler van de week, upset van de week, vooruitblik week 10, …) (01:03:46) Een blik op de playoffs en een blik in de toekomst (01:10:00) Enjoy!
01:24:21
November 11, 2020
Aflevering #22 - Week 8 Review // AFC en NFC Rivalry // Trade Talks en onze momenten van de week
In het midden van het verkieizingscircus in Amerika, concentreren wij ons op week 8. Bijna alle ploegen naderen het mathematische middelpunt van het seizoen. Dirk, Frans en Rein kropen voor jullie achter hun microfoon om deze NFL-week door te lichten. (00:00) Intro (02:13) Trades, trades, trades! (08:23) Blessures week 8: 49ers alwéér key-spelers in de lappenmand! (11:01) Games week 8 recap (01:02:00) MVP week 8 / Upset of the week / Sure Fire of the week / Outro Enjoy!
01:08:06
November 4, 2020
Aflevering #21 XXL - Week 7 Review // Antonio Brown is BACK // Wat met de Cowboys? // Trade Talks
Week 7 aka 'het zottenkot'! Op papier leek deze speeldag weinig vuurwerk te bieden, maar de realiteit besliste daar anders over. Dirk, Laurens (deze keer mét elektriciteit) en Rein keuvelen na over het laatste NFL-nieuws en deze verrassende speeldag. Intro (00:00) Antonio Brown trekt naar Tampa Bay. Zit TB12 er voor iets tussen? (03:05) Andy Dalton afgevoerd met een hersenschudding. Wie is QB3 van de Cowboys Ben Dinucci? (13:40) Coronamiserie bij de Houston Texans. De facilities gaan dicht! (22:04) Review week 7 (25:25) Tradenieuws in de NFL! Wat denken onze luisteraars? (01:23:40) Preview week 8 (01:26:40) Enjoy! FACT CHECK: De match tussen de Giants en de Eagles speelde zich af in Philly. Daar zaten we dus fout. Maar het blijft een draak van een match en we blijven de stunt van Jones knullig vinden.
01:30:21
October 28, 2020
Aflevering #20 - Fitzmagic OUT/Tua IN, update Corona, technische panne bij AFCB en Week 6
De NFL dendert zonder nodige problemen verder, gelukkig maar. Bij producer Laurens sloeg een storm zwaar toe en dienden Frans en Dirk het op hun eentje te klaren via Skype. Dat terwijl Laurens de kaarsen moest boven halen en zijn plonkast herstelde. Volgende keer beter! Helaas geen begin- en eindtune deze week als gevolg, maar wél een uitgebreide review van wat week 6 allemaal bracht. (0:15) Covid situatie (1:24) Fitz en Tua als starter (07:23) Ontevredenheid over de coaches bij de Cowboys (11:00) CMC terug bij de Panthers: Panthers PO bound? (16:05) Vraag aan luisteraars over de trade deadline (17:07) Falcons - Vikings (20:45) Giants - WFT (25:02) Eagles - Ravens 29:43 Titans - Texans (33:58) Packers - Bucks (36:34) Broncos - Patriots (39:46) Cowboys - Cardinals (43:10) Chiefs - Bills (46:19) Preview week 7
59:26
October 22, 2020
Aflevering #19 XXL - Week 5: Dak Prescott's horrorblessure, de terugkeer van Alex Smith en coronaperikelen bij de redactie
Op papier leek deze speeldag een mager beestje, maar niets is minder waar. Een horrorblessure bij de Cowboys, Alex Smith die onverwacht zijn terugkeer maakt en de Chiefs die op hun donder krijgen van de Raiders. Daarnaast overlopen Laurens, Dirk en Rein in deze extra lange aflevering de hele speeldag en kijken ze verder naar week 6. Hopelijk met negatieve coronatesten en vuurwerk op het veld. Timestamps - Intro (00:00) - De AFCB Redactie in (semi-)quarantaine (00:30) - De horrorblessure van Dak Prescott (02:23) - Wie wil Le’Veon Bell nog? (12:51) - Overview week 5 XXL van de NFL (19:13) - Onze blik op week 6. Welke games moet je zien!? (01:17:40) Enjoy!
01:22:13
October 14, 2020
Aflevering #18 - Week 4, Bill O'Brien (Texans) op de straatstenen, nieuwe coronazorgen en facepalm voor de Cowboys
We ronden de kaap van een kwart seizoen en dat verdient een terugblik! Tim, Dirk (in sporttenue en met een zweetgeur) en Rein loodsen jullie door het laatste footballnieuws en week 4. - Intro (00:00) - COVID Cam en andere positieve gevallen (02:05) - Hoe los je een onderbreking in het seizoen op? (05:45) - Bill O'Brien buiten bij de Texans en welke coaches mogen vrezen voor hun job? (07:10) - Games week 4 (12:08) - Vooruitblik week 5 (54:35) - Welk 0-4 team mag een boodschappenlijstje beginnen opstellen? (57:30) Blijven luisteren, blijven delen en blijven genieten van het football!
01:03:26
October 7, 2020
Aflevering #17 - Week 3 en het coronaspook 👻
Na de slachtpartij die week 2 was, verliep week 3 gelukkig zonder ernstige blessures bij de spelers. Tim, Frans en Dirk fileren deze boeiende speeldag.  - Intro: (00:00) - Het coronaspook bij de Titans (00:26) - Bespreking week 3 (05:45) - Preview week 4 (48:40) - Met welke back-up QB vertrouw je je team toe voor een tijdje? (51:30)
58:07
September 30, 2020
Aflevering #16 - Week 2 aka Het Bloedbad
De football goden hadden een slechte dag in week 2; geblesseerde spelers waar je bijna een concertzaal mee kan vullen en defenses die een karrenvracht aan punten toelaten. Dat behoeft een terugkijk op de week! Dirk, Frans en Rein deppen het bloed van deze slachtpartij af en kijken terug op deze bewogen speeldag. Wie het niet gemerkt heeft, we hebben een nieuwe begin- en eindtune! Gedaan met copyrightzorgen. 😁 Met dank aan luisteraar Thierry Van Ransbeeck. Vertel ons wat jullie er van vinden! - Intro (00:00) - Blessures week 2 (01:30) - Week 2 games recap (13:34) - Redactie week 3 preview (57:20)
01:02:43
September 24, 2020
Aflevering #15 - Football is BACK!
Jawel, het is geen droom! De NFL is terug! Frans, Dirk en Rein overlopen de resultaten van week 1. We kunnen al niet wachten op week 2! Time stamps vind je hier. Intro (00:00)  RedZone (01:40) Texans - Chiefs (05:05) Seahawks - Falcons (08:13) Ravens - Browns (11:49) Bills - Jets (15:40) Raiders - Panthers (19:34) Bears - Lions (24:05) Jaguars - Colts (29:40) Packers - Vikings (35:01) Patriots - Dolphins (40:10) Washington Football Team - Eagles (45:03) Bengals - Chargers (49:01) Buccaneers - Saints (53:10) Cardinals - Niners (57:39) Cowboys - Rams (01:02:30) Blessures (01:06:07) Redactie previews Week 2 (01:08:15)
01:14:50
September 17, 2020
Aflevering #14 - Season kickoff special! 🏈🏈🏈
In de tweede aflevering van het seizoen hebben Frans, Dirk en Rein weer heel wat op hun boterham liggen. Enkele contracten (02:40) en de blessure van Von Miller (08:09) zijn het vernoemen waard. Ook COVID-19 (10:00) maakt helaas nog deel uit van ons leven. Als gevolg daarvan mogen enkele stadions (15:00) geen fans toelaten, sommigen dan weer wel. Er wordt vooruit ge blikt op week 1 (21:47) en de prestaties van enkele rookies (41:20). Bold predictions (51:20) zijn altijd leuk en zelfs een Super Bowl prediction (01:01:14) is aan de orde.
01:07:10
September 10, 2020
Aflevering #13 The Fantasy Spectacular
Ja we zijn terug van weggeweest met eerst wat nieuws, maar vooral met heel wat tips voor nieuwe en ervaren fantasy spelers door onze resident fantasy guru Tim. Geniet en crush je league dit seizoen!
01:17:33
August 31, 2020
Aflevering #12 - NFL nieuws + NFC draft bespreking
Om het drafthoofdstuk af te sluiten kijken Frans, Tim en Rein hoe de teams in de NFC hun draft verliep: NFC-West (24:45) - NFC South (31:34) - NFC East (40:13) - NFC North (51:35). Gezien een groot deel van de redactie de kleuren van Green Bay Packers hoog in het vaandel draagt, staat Rein hier even bij stil met een open brief aan General Manager Brian Gutekunst (57:30).  Verder overloopt de redactie enkele verrassende wendingen op de free agent market waaronder het tekenen van Andy Dalton bij de Cowboys en veteraan Frank Gore die bij Jets nog een jaartje er bij doet (00:59). Frans denkt terug aan zijn ontmoeting met wijlen Dolphins coach Don Shula (11:55) en overloopt het 2020 seizoensschema van de NFL (17:42). Het einde van de draft betekent traditioneel het einde van een druk NFL-jaar (terwijl het per definitie net terug begonnen is). Wij zullen blijven werken aan onze podcast wanneer er noemenswaardig nieuws te rapen valt. Dus blijf zeker actief op onze Facebookpagina! Enjoy!
01:11:58
May 10, 2020
Aflevering #11 - AFC Draft analyse + NFL nieuws
De 2020 NFL Draft ligt achter ons en dat vraagt natuurlijk om een analyse. In de 11de aflevering van de AFCB-Podcast analyseren Laurens, Dirk en debutant podcaster Alexander de AFC kant van het draftverhaal (11:50). Daarnaast vielen er enkele NFL-nieuwtjes te rapen (02:36), waaronder de Switch van Jameis Winston naar de Saints en Andy Dalton die zijn biezen mag pakken bij de Bengals. Volgende week is het aan Frans, Tim en Rein om de NFC vakkundig te fileren. Tot dan! NOTA: Door een technische fout horen jullie twee maal de introductie van Alexander. Op 01:15 kan begint de 'echte' podcast. 😁
01:03:34
May 2, 2020
Aflevering #10 - NFL Nieuws, COVID19, vooruitblik NFL Draft 2020
In de tiende aflevering van de AFCB-podcast overlopen Dirk, Tim en Rein enkele geruchten en trade talks die circuleren in de NFL (05:00). We staan ook heel even stil bij het 'heengaan' van de XFL (01:20). Natuurlijk kunnen  we niet rond de COVID19-crisis en stellen we ons de vraag hoe het verder moet met het 2020 seizoen en football in het algemeen (24:45). Uiteraard blikken we vooruit op de NFL-draft (33:15) die aanstaande donderdag(nacht) plaats vindt, deze keer helemaal online! Dirk wijzigde zijn mock draft (39:45) op enkele plaatsen en licht zijn keuzes toe. Genoeg stof tot discussie. Enjoy!
01:02:32
April 20, 2020
Aflevering #9 - NFL nieuws + AFCB Mock Draft picks 17 tem 32
Aflevering 9 neemt de draad op waar aflevering 8 eindigde; de AFCB mock draft (13:57) door Collegespecialist Dirk. Hij overloopt zijn picks samen met redactieleden Frans en Laurens. Daarnaast viel  hier daar nog wat NFL-nieuws (00:00) te rapen.  De technische kinkjes zijn uit de kabel en we zijn terug te beluisteren in uitstekende audiokwaliteit! Veel luistergenot en vooral; blijf gezond! 
01:07:32
April 4, 2020
Aflevering #8 - AFCB Mock draft
In deze extra lange aflevering bespreken Frans, Dirk en Laurens de mock draft die onze College-kenner Dirk opstelde. Wie belandt bij welk team en vooral, welk team heeft wàt nodig? Gelieve ons te excuseren voor de gebrekkige audiokwaliteit. Het coronavirus knoeit niet alleen met de gezondheid, maar ook met onze internetverbindingen blijkbaar. Volgende week extra cleane audiokwaliteit! :)
01:18:59
March 27, 2020
Aflevering #7 - Free Agent Frenzy!
Aflevering zeven staat bol van het nieuws over de stortvloed aan trades en tags. Ook neemt redactielid Tim voor het eerst het woord en legt hij de nodige expertise op tafel.  Wie verhuist naar waar (02:50)? Wie blijft er (15:50)? Wie moet er vertrekken. Je hoort het allemaal in de zevende aflevering van de AFCB Podcast! Enjoy! 
56:04
March 19, 2020
Aflevering #6 - Combine, Pro days, NFL nieuws, Free agents, XFL, BAFL en mailbag
Deze week praten Frans, Dirk en Laurens over de Combine (02:40), Pro days, NFL nieuws (15:20), Free agents (25:44), XFL (44:52), BAFL (51:15) en beantwoorden ze vragen van onze luisteraars (55:15). Enjoy!
01:06:49
March 12, 2020
Aflevering #5 - Nieuwe CBA in NFL, Combine, XFL, Belgian League.
Deze week bespreken Frans, Dirk en Rein de nieuwe Collective Bargaining Agreement in NFL (00:30), wie heeft er het meeste baat bij? De redactie blikt vooruit op de NFL Combine (27:00) waar top prospect Joe Burrow NIET op het veld zal te zien zijn. Er waren dit weekend ook enkele interessante XFL-uitslagen die een vermelding verdienen (42:19). Afgelopen weekend werd er in België football gespeeld in de BAFL (50:26) en komt Frans op de proppen met een anekdote uit de oude doos.
58:52
February 27, 2020
Aflevering #4 - Live verslag BAFL (Shotguns - Argonauts), nabespreking BAFL, XFL, Myles Garrett en mailbag.
De AFCB-redactie trok op de eerste speeldag van het Belgisch seizoen naar Beringen, waar vice-kampioen Limburg Shotguns het opnam tegen de Antwerp Argonauts. Dirk, Jürgen en Rein geven een voorbeschouwing (05:58) en praten na over de uitslag met Shotguns-speler en recruiter Michel Eeman (14:56). Redactielid Laurens doorging zijn podcast debuut (00:38) en sprak met Frans en Rein over de start van het BAFL-seizoen (01:55) (32:41), XFL (38:16), de terugkeer van Myles Garrett (51:05) en onze mailbag (56:20). Enjoy!
01:01:40
February 19, 2020
Aflevering #3 - XFL, Free Agency QB's, Belgian League
In aflevering drie kijken Frans, Dirk en Rein terug op de eerste speeldag van de gloednieuwe XFL (34:50) en blikken ze vooruit op een paar belangrijke data (05:45)  en enkele zéér interessante QB's die op de markt gaan komen in Free Agency (14:55). Wat bijvoorbeeld met Philip Rivers, nu die zijn biezen mag pakken bij de Chargers? Verder komt de redactie ook even terug op het NFL Game Pass debacle van tijdens de Super Bowl, waar voor het geld of niet (01:20)? En natuurlijk mag de Belgian League (46:42) niet vergeten worden, die dit weekend hopelijk niet moet wijken voor ongelukkige weersomstandigheden. Enjoy!
54:37
February 12, 2020
Aflevering #2 - Super Bowl 54, XFL, Belgian League
In deze aflevering bespreekt de AFCB-redactie de Super Bowl overwinning van de Kansas City Chiefs op de San Fransisco 49ers (08:15). Ook waren we verrast door de NFL 100 All Time Team (01:35) en de half time show (29:40) ! Verder wordt er ook vooruit geblikt op de nieuwste football competitie in de USA, namelijk de XFL (45:45) : make or break? Had jij ook probelemen met NFL Game Pass? Wij in ieder geval wel (40:20) ! En ten slotte een kleine sneak preview naar de Belgische competitie (53:10) die op 9 februari start. Enjoy the episode!
59:05
February 5, 2020
Aflevering #1 - Introductie podcast, Super Bowl 54 preview, pensioen Eli Manning
(00.00) : Intoductie podcast en redactieleden (05.43): Bespreking Play-offs (31.36) : Preview Super Bowl (37.40) : Battle of the tight ends (41.56) : Jimmy G - time to shine? (44.57) : Eli Manning, Hall of Famer? (50.13) : Outro
52:05
January 29, 2020
Test Episode AFCB
This is  a test episode of the AFCB Podcast
01:11
January 11, 2020