Skip to main content
Mesazhi Biblik: Podkasti i Kishës së Reformuar Ungjillore Durrës

Mesazhi Biblik: Podkasti i Kishës së Reformuar Ungjillore Durrës

By Kisha Ungjillore e Reformuar Durrës
Në këtë podkast do të gjeni mesazhe të dhënë nga foltorja e Kishës së Reformuar Ungjillore të Durrësit. Motoja jonë është: "Të njohim Krishti, dhe ta bëjmë Krishtin të njohur!" Për më tepër na vizitoni në kishareformuardurres.org
Where to listen
Apple Podcasts Logo

Apple Podcasts

Google Podcasts Logo

Google Podcasts

Pocket Casts Logo

Pocket Casts

RadioPublic Logo

RadioPublic

Spotify Logo

Spotify

#15 - 06.Malakia 2:10-16 - Besnik ndaj Besëlidhjes se Marteses me Perendine
Besnik ndaj Besëlidhjes Malakia 2: 10-16 A nuk kemi të gjithë të njëjtin Atë? A nuk na ka krijuar i njëjti Perëndi? Pse, pra, veprojmë me pabesi me njeri tjetrin, duke përdhosur besëlidhjen e etërve tanë? 11 Juda ka vepruar me pabesi dhe një veprim i neveritshëm është kryer në Izrael dhe në Jeruzalem, sepse Juda ka përdhosur vendin e shenjtë të Zotit, që ai e do dhe është martuar me bijën e një perëndie të huaj. 12 Zoti do të shfarosë nga çadrat e Jakobit atë që vepron në këtë mënyrë, atë që përgjon, atë që përgjigjet dhe atë që i ofron një blatim Zotit të ushtrive. 13 Ju po bëni edhe këtë veprim tjetër: e mbuloni altarin e Zotit me lot, me të qara dhe vajtime, sepse nuk e shikon më me favor ofertën tuaj dhe nuk e pranon më me kënaqësi nga duart tuaja. 14 Megjithatë ju thoni: "Përse?" Sepse Zoti është dëshmitar midis teje dhe bashkëshortes së rinisë sate, ndaj së cilës je sjellë me pabesi, ndonëse ajo është shoqja jote dhe bashkëshorte e besëlidhjes sate. 15 Por a nuk i bëri Perëndia një qenie të vetme dhe megjithatë fryma qëndroi në të? Po pse vallë një qënie të vetme? Sepse ai kërkonte një prejardhje nga Perëndia. Tregoni, pra, kujdes për frymën tuaj dhe askush të mos sillet me pabesi me bashkëshorten e rinisë së vet. 16 Sepse Zoti, Perëndia i Izraelit, thotë se ai e urren divorcin dhe atë që e mbulon me dhunë rroben e vet", thotë Zoti i ushtrive. Tregoni, pra, kujdes për frymën tuaj dhe mos u sillni me pabesi. Hyrje I. Besëlidhja, Bibla, Perëndia dhe Ne II. Mosbesimi ndaj besëlidhjes së martesës dhe lidhja me jobesimtarë III. Mosbesimi ndaj besëlidhjes së martesës dhe divorci
38:43
September 26, 2021
#12 - 05.Malakia 1:2-4 - Te Zgjedhur ne Krishtin dhe per Krishtin
#12 - 05.Malakia 1:2-4 - Te Zgjedhur ne Krishtin dhe per Krishtin
40:31
July 11, 2021
#11 - 04.Malakia 1:2 - Numero Bekimet e Tua
#11 - 04.Malakia 1:2 - Numero Bekimet e Tua
35:54
July 04, 2021
#10 - 03.Malakia 1:1
#10 - 03.Malakia 1:1
47:01
June 27, 2021
#9 - 02.Mesazhi i Profetit Malakia – Hyrje në Librin e Malakisë
“Profeci: Fjala e Zotit drejtuar Izraelit nëpërmjet Malakisë.” (Malakia 1:1) I. Profeti Malakia II. Izraeli si marresi i profecise se Malakise III. Barra Profetike e Malakise IV. Mesazhi i Profetit Malakia
42:45
June 20, 2021
#8 - 01.Libri i Profetit Malakia per Kishen Sot
1. Perkushtimi Yne Ndaj Predikimit Ekspozues 2. Libri i Malakise ne Historine e Shpengimit 3. Konteksti Historik i Malakise
47:07
June 13, 2021
#7 - Zoti i të Korrave dhe Punëtorët e Tij: Mateu 9:35-38
Zoti i të Korrave dhe Punëtorët e Tij: Mateu 9:35-38
25:16
June 13, 2021
#6 - Ungjillëzimi Biblik: Mateu 28:18-20
Çfarë kuptojmë me ungjillëzim? Objektivi i duhur biblik i të krishterit në ungjillëzim. Mënyra se si duhet të bëjmë ungjillëzimin. Çfarë fuqie kemi në ungjillëzim. “Ungjillëzimi do të thotë të paraqesësh Krishtin Jezus në fuqinë e Frymës së Shenjtë, në mënyrë që njerëzit të vijnë të besojnë te Zoti përmes Tij; ta pranojnë Atë si Shpëtimtarin e tyre dhe t'i shërbejnë Atij si Mbretin e tyre në bashkësinë e kishës. ” - William Temple
37:52
May 31, 2021
#5 - Bibla mbi Kishen dhe Shtetin
Bibla mbi Kishen dhe Shtetin
41:36
May 28, 2021
#4 - Thuaji jo Ankthit dhe Panikut
Nje meditim i shkurter per besimtare te ngujuar ne nje kohe pandemie.
06:59
May 28, 2021
#3 - Drejtoi syte per tek Krishti
Nje meditim i shkurter per besimtare te ngujuar ne nje kohe pandemie.
06:58
May 28, 2021
#2 - Laodicea: Kisha që iu pështiros Krishtit - Zbulesa 3:14-21
Laodicea: Kisha që iu pështiros Krishtit Zbulesa 3:14-21 I. VLERËSIMI I NEVERITUR II. QORTIMI PLOT DASHURI III. THIRRJA E BUTË IV. OFERTA E SHPËTIMIT «Dhe engjëllit të kishës në Laodice shkruaji: "këtë thotë Ameni, Dëshmitari besnik dhe i vërtetë, Fillimi i krijesës së Perëndisë. 15 Unë i njoh veprat e tua, që ti nuk je as i ftohtë, as i ngrohtë. Do të doja të ishe i ftohtë ose i ngrohtë! 16 Por, mbasi je kështu i vakët dhe as i ftohtë e as i ngrohtë, do të të vjell nga goja ime. 17 Sepse ti thua: “Jam i pasur, dhe jam pasuruar dhe s’kam nevojë për asgjë”; edhe nuk e di se ti je qyqar dhe mjeran, dhe i varfër dhe i verbër dhe i zhveshur. 18 Të këshilloj të blesh nga unë ar të kulluar në zjarr që të pasurohesh; edhe petka të bardha që të vishesh dhe të mos duket turpi i lakuriqësisë sate; edhe vajos sytë e tu me kolir, që të shohësh. 19 Unë të gjithë ata që i dua i qortoj dhe i ndëshkoj; prandaj ji i zellshëm dhe pendohu. 20 Ja, unë qëndroj te dera dhe trokas; nëse dikush dëgjon zërin tim dhe hap derën, do të hyj tek ai dhe do të ha darkë me të dhe ai me mua. 21 Atij që fiton do t’i jap të ulet me mua në fronin tim, sikurse edhe unë fitova dhe u ula me Atin tim në fronin e tij."
31:50
May 23, 2021
#1 - Psalmi 119:105 - Nevoja jonë për Shkrimin e Shenjtë
Ky episod i parë i Mesazhit Biblik, përmban një predikim të mbajtur nga foltorja e Kishës së Reformuar Ungjillore të Durrësit, nga pastor Albert J. Kona. Teksti biblik është Psalmi 119:105. Mesazhi titullohet “Nevoja jonë për Shkrimin e Shenjtë”. Zoti e bekoftë leximin dhe predikimin e Fjalës së Tij në veshët dhe zemrat tuaja.
16:22
December 18, 2020