Skip to main content
Mesazhi Biblik: Podkasti i Kishës së Reformuar Ungjillore Durrës

Mesazhi Biblik: Podkasti i Kishës së Reformuar Ungjillore Durrës

By Kisha Ungjillore e Reformuar Durrës
Në këtë podkast do të gjeni mesazhe të dhënë nga foltorja e Kishës së Reformuar Ungjillore të Durrësit. Motoja jonë është: "Të njohim Krishti, dhe ta bëjmë Krishtin të njohur!" Për më tepër na vizitoni në kishareformuardurres.org
Where to listen
Apple Podcasts Logo

Apple Podcasts

Google Podcasts Logo

Google Podcasts

Pocket Casts Logo

Pocket Casts

RadioPublic Logo

RadioPublic

Spotify Logo

Spotify

Currently playing episode

21-1Thesalonikasve-5_1-2 Dita e Zotit

Mesazhi Biblik: Podkasti i Kishës së Reformuar Ungjillore Durrës

1x
23-1Thesalonikasve-5_4-8-Te Gatshem per Krishtin
1  Thesalonikasve 5:4–8 Të Gatshmën për Krishtin I. QËNDRONI NË DRITË (1 Thes. 5:4–5). Imazhi biblik i dritës Drita zbulon, kurse errësira na lë në injorancë Drita ngroh, që i referohet transformimit shpirtëror të zemrës që është prekur nga hiri i Jezusit Drita përcjell dhe stimulon jetën Drita na drejton në rrugën që duhet të ecim Jeta e krishterë lind nga të menduarit e krishterë (Gjoni 17:17; Rom. 6:11-13). II. QËNDRONI ZGJUAR (1 Thes. 5:6) Në Kopshtin e Gjetsemanesë (Mat. 26:40-41). Samsoni, një besimtar i fjetur, i cili humbi forcën e tij ndërsa prehej natën në aleancën së tij me botën (Gjyqtarët 16) Shëmbëlltyra e egjrës dhe e grurit (Mat.13:24–25) Shëmbëlltyra e dhjetë virgjëreshave që presin dhëndrin e ardhshëm (Mat. 25:2–13) III. QËNDRONI ESëLL (1 Thes. 5:7–8) Mos u dehni shpirtërisht me kënaqësitë tokësore dhe mëkatin Efesianëve 2:2–3
43:47
July 03, 2022
22-1Thesalonikasve 5:1-4 Si një vjedhës natën
Si një hajdut gjatë natës 1 Selanikasve 5:1–4 Përsëritje: Shqetësimi i Thesalonikasve për Ditën e Zotit Kthimi i paparashikuar i Krishtit Natyra e paparashikuar e ardhjes së Zotit (1 Thes. 5:2; Marku 13:32) Marrëzia e përpjekjes për të marrë me mend kohën e kthimit të Zotit Pritshmëria e ardhjes së Tij (Isa. 13:6; Ezek. 30:2–3; Sof. 1:14; Hebrenjve 9:27; 1 Thes. 4:17; Zbu. 22:20) Shkatërrim i papritur dhe i pashmangshëm Dita e Zotit do të jetë e papritur (1 Thes. 5:3; Mat. 24:37–39; Jer. 14:13; 6:14) Dita e Zotit do të sjellë shkatërrim të plotë. (2 Pjetrit 3:10; Zbulesa 6:15–17; 2 Thes. 1:9–10; Mat. 24:39–41) Dita e Zotit do të jetë e pashmangshme (1 Thes. 5: 3) Gatishmëria në atë ditë (1 Thess. 5:4; Gjoni 5:24; Gjoni 3:36) Aplikimi: Shiko për ardhjen e tij si nuse përgatitet për ardhjen e dhëndrit të saj të dashur
44:17
June 26, 2022
21-1Thesalonikasve-5_1-2 Dita e Zotit
"Dita e Zotit" 1 Selanikasve 5: 1–2 Hyrje: teologji, biblike dhe sistematike I. Dita e Zotit në Dhiatën e Vjetër Dita e Zotit në Zanafillë Dita e Zotit në profetët Isaia 13: 6–10 Jeremia 46:10 Ezekieli 30: 2–4 Gjykimet në histori parashikojnë gjykimet e ardhshme. Shpëtimi përmes gjykimit Sofonia 1:14–16 Joeli 1:13–16; 2:1–3; 10-14 II. Dita e Zotit në Dhiatën e Re Dita e Rrëshajave dhe Joeli 2:28–32 Faza e parë e përmbushjes së ditës së Zotit - Krishti dhe Kryqi Malakia 4:5-6 dhe Marku 1:1–3 Faza e fundit e përmbushjes së Ditës së Zotit – Ardhja e dytë Aplikime:
45:55
June 19, 2022
20-1Thesalonikasve-4_16-18 - Doktrina Biblike e Rrembimit
Doktrina Biblike e “Marrjes” 1 Thesalonikasve  4:16-18 I. Këndvështrimet kryesore mbi mileniumin e Krishtit II. Imazhi i parë: Tingujt Psalmi 98: 6-9 Zakaria 9:14 Joeli 2: 1 Psalmi 47: 5 Eksodi 19:16 III. Imazhi i dytë: retë Eksodi 19:16 Eksodi 16:10 Psalmi 104: 3, 4 Daniel 7:13 IV. Imazhi i tretë: Takimi me Zotin Apantesis (4:17) / Parousia V. Imazhi i katërt: Përgjithmonë me Zotin Zbulesa 21: 3–5 Tre Implikime Besnikëria jonë përfundimtare nuk është ndaj shtetit, kombit, apo civilizimit ku jetojmë, por vetëm ndaj Krishtit. Një vizion i lavdisë që duhet të na motivojë të vazhdojmë përmes shtrëngimeve të jetës. Ne do të jemi gjithmonë me Zotin Aplikime: Ne kemi një nxitje të fortë për të jetuar si ndjekës të Krishtit. Ne kemi një nxitje të fortë për të dëshmuar Ungjillin e Krishtit në një botë të humbur dhe të vdekur. Ardhja e Krishtit na inkurajon të punojmë për ndërtimin e kishës dhe avancimin e mbretërisë së Krishtit. Ne jemi të inkurajuar të duam njëri -tjetrin ashtu siç na ka dashur Jezui, duke kuptuar se do të merremi lart në mënyrë që të jemi së bashku me Zotin. Ejani te Krishti në shpëtimin e besimit. Vetëm për ata që kanë besuar në Jezusin do të shpëtohen.
46:16
June 12, 2022
19-1Thesalonikasve-4_13-16-Shpresa e Ringjalljes perballe Vdekjes
Shpresa e ringjalljes përballë vdekjes 1 Selanikasve 4:13–16 Shpresa e Krishterë kundra injorancës së padobishme Shpresa e krishterë nuk e injoron pikëllimin njerëzor Shpresa e krishterë është e bazuar në vdekjen dhe ringjalljen e Krishtit Shpresa e krishterë është e përqendruar në praninë e Krishtit Shpresa e krishterë është e qëndrueshme në jetë ose vdekje
36:32
June 05, 2022
18-1Thesalonikasve-4_13-18-Ardhja e Dytë e Zotit
Ardhja e Dytë e Zotit 1 Thesalonikasve 4:13–18 Hyrje: Natyra lineare, e qëllimshme, dhe shpenguese e historisë I. Eskatologjia: e diskutueshme por e rëndësishme Eskatos-eskatologji Nga pakujdesia-në magjepsje-në herezi-në injorancë Fokusi madhështor i shpresës biblike II. Kthimi personal i Krishtit Kthimi personal i Zotit Jezu Krisht në këtë tokë Parousia: Krishti Mbreti kthehet të gjykojë të gjallët dhe të vdekurit dhe të përfundojë punën e tij për t'i sjellë të gjitha gjërat në nënshtrim ndaj Atit Krishti është afër popullit të tij gjatë kësaj epoke aktuale Kthimi i Krishtit pasuron shpëtimin tonë edhe më shumë III. Kthimi i dallueshëm dhe i lavdishëm i Krishtit Natyra e dukshme e ardhjes së Krishtit Natyra e dëgjueshme e ardhjes së Krishtit Koha e fshehtë e ardhjes së Krishtit Apokalipsi: Zbulimi i gjërave të fshehura Epifania: Shfaqja e lavdisë së Zotit tonë IV. Konsumimi përfundimtar i historisë në Kthimin e Krishtit Kthimi i Krishtit do të përfundojë dhe do të kulmojë të gjithë historinë Premillenializmi: Do të ketë një periudhë mijëravjeçare pasi të kthehet Krishti, gjatë së cilës Zoti përmbush qëllimin e tij për popullin e Izraelit, dhe pas së cilës ndodh kriza përfundimtare e historisë. Eskatologjia Biblike: Ardhja e dytë = ringjallja e të vdekurve = Gjykimi i fundit = Krishti mbledh popullin e tij = ardhja e lavdisë së përjetshme Rezultatet përfundimtare të historisë që janë sjellë nga ardhja e Zotit Gjykimi i të gjithë njerëzve Përlighjja e atyre që u bënë të drejtë në Krishtin Përmbushja e qëllimit sovran në mbretërinë e përjetshme të Krishtit Aplikime paraprake ndaj doktrinës së Ardhjes së Dytë të Krishtit Ne duhet të marrim dhe të mësojmë të dytin që vjen si një mesazh rehati për të gjithë ata që kanë besuar në Jezusin për shpëtim Të krishterët duhet të fillojnë lavditë në Jezusin tani. Kthimi i Krishtit i thërret të krishterët në gatishmëri në mes të kësaj "epoke të keqe të tanishme" Ardhja e Zotit paraqet një perspektivë të frikshme të gjykimit dhe dënimit për të gjithë mëkatet e të cilëve nuk janë falur përmes gjakut të Krishtit.
45:56
May 29, 2022
17-1Thesalonikasve-4_11-12-Etika e punes dhe jetes
Etika Praktike e Punës dhe e Jetës së Krishterë 1 Thesalonikasve 4:11-12 Hyrje I. Tre instruktime praktike për punën dhe jetën e Krishterë A. Insistoni të jetoni në paqe B. Merruni me punët tuaja C. Punoni me duart tuaja II. Dy arsye për punën dhe jetën e Krishterë A. Që të silleni me nder ndaj atyre që janë jashtë B. Që të mos e keni nevojën e kujt Aplikimi: Një jetë adhurimi dhe rritje
38:34
May 22, 2022
16-1Thesalonikasve-4_9-10 Dashuria Vellazerore
Dashuria Vëllazërore 1 Thesalonikave 4:9-10 Qëllimi i Dashurisë Natyra e Dashurisë Burimi i Dashurisë Shtrirja e Dashurisë
31:04
May 15, 2022
15-1Thesalonikasve-4_1-8-Bëhu çfarë tashme je në Krishtin
Bëhu çfarë tashme je në Krishtin 1 Thesalonikasve 4:1-8 Deklarativja dhe Urdhërorja Shenjtërimi i përcaktuar në mënyrë biblike Shenjtërimi është vullneti Sovran i Perëndisë Shenjtërimi dhe mbretërimi Sovran i Perëndisë Shenjtërimi është nga burimet sovrane të Perëndisë
40:47
May 08, 2022
14-1Thesalonikasve-3_11-13-Për çfarë të lutemi për njëri-tjetrin
1 Thesalonikasve 3:11-13 Për çfarë të lutemi për njëri-tjetrin Hyrje / Përsëritje I. Një rrugë e hapur për t’iu bindur Perëndisë dhe për të bekuar popullin e Tij. Jeta jonë e re është e lidhur si me Atin ashtu edhe me Birin. Jezusi është një me Atin. Perëndia i Providencës. Çdo detaj i jetës tonë është në duart e Perëndisë dhe një pikë lutje. II. Një dashuri e bollshme dhe gjithnjë në rritje për njëri-tjetrin në kishë si edhe për të gjithë jashtë kishës. Lutjet dhe shërbesat tona duhet të jenë së pari për gjera frymërore. Dashuria mund dhe duhet që të jetë gjithnjë në rritje. Jeta e krishterë ka të bëjë me të mësuarit për të dashur më mirë. Dashuria njerëzore buron nga veprimi hyjnor. Dashuria duhet të jetë për të gjithë dhe jo vetëm ndaj familjes së Perëndisë. Duhet të jemi shembuj të dashurisë siç ishte Pali. III. Një zemër të qëndrueshme dhe të përsosur në shenjtëri A do të qëndrosh një ditë përpara Perëndisë i shenjtë dhe pa te meta? A përputhet statusi yt (i drejtësuar) me gjendjen tënde reale(shenjtërinë)? Shenjtëria Biblike është e rrënjosur në një zemër trë mbushur me dashuri dhe e shprehur në vepra. Ardhja e Dytë e Jezusit. Aplikime:
41:42
May 01, 2022
13-1Thesalonikasve-3_6-10
13-1Thesalonikasve-3_6-10
37:18
April 24, 2022
Mateu 28:1-15 Ngjallja e Krishtit
Ngjallja e Krishtit Mateu 28:1-15 Hyrje A. Ngjarjet e Mëngjesit të Ringjalljes B. Katër Urdhëra (v. 6-7) 1. Eja 2. Shiko Përuljen e Krishtit Gjëmën e mëkatit tonë Vdekjen tonë Jezusi nuk është atje Nëse jemi në Krishtin, edhe ne do të ngrihemi si Ai 3. Shko 4. Trego C. Fillimi i Mohimit
32:42
April 17, 2022
Mateu 27_32-44-Mbreti ne Kryq
Mateu 27:32-44 Mbreti ne Kryq I. Ofendimi i Kryqit II. Simoni nga Kirena III. Kruqëzimi IV.Ai vdiq për Ty V. Nga dhimbja në tallje
34:49
April 15, 2022
Mateu 26_17-25-Me Jezusin në Dhomën e Sipërme-Mesazhi i te Enjtes se Mandatit
Mateu 26_17-25 Me Jezusin në Dhomën e Sipërme Mesazhi i te Enjtes se Mandatit I. Jezusi është në kontroll II. A jam unë tradhtari? III. Darka e Fundit transubstancioni konstubstancioni vetëm një përkujtimore e zbrazët prezenca frymore Doktrina që ndërlidhen me Darkën e Zotit shpagimi zëvendësues besëlidhja e re falja e mëkateve shpengimi i përcaktuar siguria e përjetëshme IV. Nuk do të të mohoj kurrësesi?
25:58
April 14, 2022
12-Thesalonikasve-2_17-3_5-që të mos lëkundet askush
Që të mos lëkundet askush 1 Thesalonikave 2:17-3:5 Hyrje / Perseritje 1. Një komunitet i ndërthurur me dashuri 2. Një komunitet i provuar nga vuajtjet 3. Një komunitet i forcuar nga besimi 4. Një komunitet i qëndrueshëm për fitore
39:57
April 03, 2022
11-1Thesalonikasve-2_13-16_Teologjia-Biblike-e-Vuajtjes
1 Thess. 2:13-16 - Teologjia Biblike e Vuajtjes Veprimi i Fjalës së Perëndisë: Vuajtja Përsëritje I. Teologjia Biblike e Vuajtjes A. Vuajtja për qëllime shpëtuese/shenjtëruese 1. Pendimi: vuajtja është një thirrje për ne dhe të tjerët që të largohemi nga çmimi i çdo gjëje në tokë mbi Perëndinë. 2. Mbështetja: vuajtja është një thirrje për t'i besuar Perëndisë, jo mjeteve mbështetëse të botës. 3. Shenjtërimi: vuajtja është disiplina e Atit tonë të dashur qiellor, në mënyrë që ne të vijmë të ndajmë shenjtërinë e tij. 4. Shpërblimi: vuajtja është duke punuar për ne një shpërblim i madh në parajsë që do të kompensojë çdo humbje këtu njëmijëfish. 5. Përkujtimi: vuajtja na kujton se Perëndia dërgoi Birin e tij në botë për të vuajtur, në mënyrë që vuajtja jonë të mos jetë dënimi i Perëndisë, por pastrimi i tij. B. Vuajtja për qëllime dënuese/gjykuese II. Modeli dhe partnerët e vuajtjes A. Vuajtja është vepër e Fjalës së Perëndisë. B. Shenja e mirë e marrëveshjes së fshehtë me botën C. Modeli më i madh i Ungjillit D. Aplikimet III. Pasoja e Paevitueshme e vuajtjes për gjykim e Dënim A. Jo një pasazh antisemitik B. Përmbushja e masës së mëkatit C. Pali, Jezusi dhe Mateu 23 D. Nga epoka e mëkatit në Veprën e re të shpëtimit E. Aplikimet
39:34
March 27, 2022
10-1Thesalonikasve-2_13-Predikimi i Fjales eshte gjithahtu Fjala e Perendise
PREDIKIMI ESHTE VETE  KRISHTI QE FLET I THESALONIKAVE 2:13 HYRJE Humbja e Doktrinës Biblike të Predikimit Konteksti i Vargut I. Predikimi i Fjalës është fokusi i Pasazhit A. Thesalonikasit dëgjuar Fjalëën Perëndisë B. Thesalonikasit pranuan Fjalën e Perëndisë C. Predikuesit predikuan Fjalën e Perëndisë II. Predikimi prodhon fruta frymërore A. Isaia 55:10-11 Fjala e Perëndisë ka fuqinë për të përmbushur qëllimin e Perëndisë B. Rom. 1:16 Ungjilli i Krishtit është fuqia e Perëndisë për shpëtim C. Rom. 11:113-14; 1 Kor. 9:22; 1 Tim. 4:16 Predikimi shpëton III. Predikimi është Fjala e vetë Krishtit A. Rom. 10:14-17 Vetë Krishti flet përmes predikuesit B. Gjoni 10:3-4, 16 Ne e dëgjojmë zërin e Krishtit gjatë predikimit C. 2 Kor. 2:17 Predikimi është nga Perëndia, përpara Perëndisë, dhe në Krisht D. 2 Kor. 5:18-21 Perëndia flet përmes ambasadorëve të tij Aplikimi: Si duhet të dëgjomë Krishtin që flet Përpara shërbesës Pregatit shpirtin dhe trupin për dëgjimin e Krishtit Dëgjimi i një predikimi fillon një javë më parë Lutuni Zotit, para, gjatë dhe pas predikimit, për pastorin, për kishën, për veten tuaj. Lutjet tona na ndihmojnë të krijojmë një ndjenjë pritjeje për shërbimin e Fjalës së Perëndisë. Shpirti ka nevojë për përgatitje të veçantë natën para adhurimit Pregatit trupin për adhurim dhe takim me Krishtin Gjatë shërbesës Disiplino mendjen. Kur dëgjojmë një predikim, mendjet tona duhet të angazhohen plotësisht. Të jesh i vëmendshëm kërkon vetëdisiplinë. Dëgjimi i predikimeve është pjesë e adhurimit që ne i ofrojmë Zotit. Është gjithashtu një mundësi e shkëlqyer për ne që të dëgjojmë zërin e tij. Nuk duhet të fyejmë madhështinë e tij duke... Dëgjoni predikimet me laps në dorë. Ndiqe në mënyrë predikimin me Biblën e hapur Sigurohuni që ajo që thotë ministri është në përputhje me Shkrimin. Merrni të vërtetën biblike në zemrat tona, duke lejuar që ajo që thotë Perëndia të ndikojë në atë që duam, atë që dëshirojmë dhe atë që lavdërojmë. III. Pas shërbesës Vë në praktikë atë që mëson
50:09
March 20, 2022
09-1Thesalonikasve-2_6-12 Integriteti i jetes dhe sherbeses
Një Shërbesë e Perëndishme 1 Thes. 2:6-12 Hyrje I. Një shërbesë e butë (6-8) A. Jo rënduese (6b) B. Plot dashuri mwndeshtare (7) C. Vetëflijuese (8) Aplikime: II. Një shërbesë pa faj (9-12) A. Sjellje shembullore (9-10) B. Kujdes atëror (11) C. Thirrje Qiellore (12) Aplikime:
46:13
March 13, 2022
08-1Thesalonikasve-2_3-6 Motivet dhe Metodat e Perendishme
Motivet dhe Metodat e Perëndishmë “Motivet e duhura prodhojne e tregojne metodat e duhura” 1 Thesalonikasve 2:3-12 Hyrje/Perseritje I. Motivet e Perëndishme II. Metodat e Perëndishme Aplikime:
37:29
March 06, 2022
07-1Thesalonikasve-2_1-2-Guximi përpara Perëndisë dhe Njeriut
Guximi përpara Perëndisë dhe Njeriut 1 Thesalonikave 2:1-2 Përsëritje I. Efekti apologjetik i jetës dhe vuajtjes së krishterë II. Interpretimi Kristologjik i jetës dhe vuajtjes së krishterë III. Guximi deklarativ në jetën dhe vuajtjen e krishterë Përkufizimi: Guximi është jeta dhe veprimi kurajoz ndaj një sprove, për diçka që lavdëron Perëndinë, për gjërat e urdhëruara në Bibël, të bëra në emër të Krishtit dhe fuqinë e Frymës. Një karakteristikë e shenjtorëve. Pr 28:1. Guximi është vetëm nëpërmjet besimit në Krishtin. Ef. 3:12; Heb. 10:19. Perëndia është burimi i kësaj guximi nga fuqia e Frymës. Kërkoja Perëndisë në lutje. Veprat 4:29; Ef. 6:19,20. Kini guxim në lutje. Ef. 3:12; Heb. 4:16. Predikoni ungjillin vetes duke rrëfyer besimin tuaj te Perëndia. Heb. 13:6. Prodhuar nga besimi në Krishtin. Is. 50:7. Prodhuar nga Frika e shëndetshmë ndaj Perëndisë. Veprat. 4:19; 5:29. Shërbeni me besnikëri në të gjitha gjërat dhe do të fitoni guxim. 1Tim. 3:13 Krishti është shembulli ynë
33:27
February 27, 2022
06-1 Thesalonikasve 1:8-10 - Idhujtari, Pendim, Shërbim, Mision
Idhujtari, Pendim, Shërbim, Mision 1 Thesalonikave 1:8-10 Hyrje dhe Përsëritje I. Problemi: Ndërmjet Idhujve dhe Perëndisë a. Cfarë janë idhujt dhe cfarë është idhujtaria? i. Idhujtaria Thesalonikase ii. Përkufizime të idhujtarisë iii. Si të zbulojmë idhujtarinë në jetën tonë iv. Problemi me idhujtarinë b. Kush është Perëndia i Thesalonikasve? II. Zgjidhja: Pendim dhe Shpresë e vazhdueshme a. Rëndësia e Pendimit b. Përkufizimi i Pendimit "Pyetja 87: Çfarë është pendimi që sjell jetë? Përgjigjja: Pendimi që sjell jetë është një hir shpëtues, përmes të cilit mëkatari, prej një ndjesie të vërtetë të mëkatit të tij  dhe të kuptimit të mëshirës së Perëndisë në Krishtin, me pikëllim dhe urrejtje për mëkatin e tij, kthehet te Perëndia, me qëllimin e plotë dhe përpjekjen për një bindje të re." i. rrëfimi i mëkatit dhe nevojës nevojë për Krishtin ii. pikëllim dhe urrejtje për mëkatin iii. kthim nga mëkati tek Perëndia iv. qëllimi i plotë dhe përpjekjen për një bindje të re c. Vazhdueshmëria e Pendimit d. Vazhdueshmëria e Shpresës dhe Çlirimit (v.10) III. Efekti: Ungjillizim dhe Dëshmin Aplikime:
35:16
February 13, 2022
05-1 Thesalonikasve 1:6-8 - Doktrina Biblike e Imitimit
05-1 Thesalonikasve 1:6-8 Doktrina Biblike e Imitimit Hyrje Pashmangshmëria e Imitimit Rreziqet e Imitimit Koncepti Biblik i Imitimit Shembulli i librit dhe Palit për Imitim Aplikimi
38:46
February 06, 2022
04-1Thesalonikasve 1_4-5 Zgjedhja hyjnore, arsyeja finale e mirenjohjes
Zgjedhja hyjnore, arsyeja finale e mirenjohjes 1Thes. 1:4-5  Cila është arsyeja kryesore që kemi besim, dashuri dhe shpresë? Pse Zoti zgjodhi Izraelin dhe pse Zoti na zgjodhi ne. Si e dimë se jemi të dashur dhe të zgjedhur? Si erdhi Ungjilli në Kishën e Selanikut? Aplikime:
39:05
January 30, 2022
03-1 Thesalonikasve 1:2-3 Praktika dhe Mënyra e një jete Falenderuese
Praktika dhe Mënyra e një jete Falenderuese 1 Thessalonikasve 1:2-3 “Ne përherë e falënderojmë Perëndinë për ju të gjithë, duke ju kujtuar në lutjet tona, 3duke kujtuar vazhdimisht veprën tuaj të besimit, mundimin e dashurisë suaj dhe qëndrueshmërinë e shpresës në Zotin tonë Jezu Krisht përpara Perëndisë, Atit tonë” Hyrje I. Shërbesa e Falënderimeve II. Mënyra e Falënderimeve III. Arsyet e Falënderimeve A. Vepër e prodhuar nga besimi B. Mundimi i nxitur nga dashuria C. Qëndrueshmëria e frymëzuar nga shpresa Aplikime:
45:59
January 23, 2022
02-1Thesalonikasve 1:1 - Temat Kryesore
Temat Kryesore tek 1 Thesalonikasve Hyrje 1. Kisha dhe Shërbimi Kurajë dhe vendosmëri (2:2) Burimi i autoritetit dhe qëllimi i shërbesës (2:3-6) Mënyra e shërbesës pastorale (2:7) 2. Vuajtja dhe Persekutimi Si merret fjala e Perëndisë (1:6) Perspektiva teologjike e vuajtjes (2:14-16) Mbushja e masës së mëkatit dhe gjykimit Kundërshtaret e ungjillit janë nën fuqinë e kontrollin e Perëndisë Persekutimi është stili normal i jetës Kristiane Vuajmë sepse jemi të thirrur të mbajmë kryqin tonë si Krishti (Mateu 16:24-26) Hyrja në Mbretërinë e Perëndisë është përmes vuajtjeve (Vep. 14:22) 3. Ardhja e Dytë e Krishtit dhe e ardhmja jonë Tema më e rëndësishme e Letrës(1:10; 2:19-20; 3:13; 4:13-18; 5:1-11, 23-24). Pyetjet që kishe kisha atëherë si edhe sot: Çfarë ndodh kur vdesim? (4:15-17) Çfarë ndodh me ata që janë ende gjallë? Çfarë ndodh me ata që nuk besojnë? (1:10; 5:2-4, 9-10) 4. Jeta e Krishterë dhe Perëndishmëria në këtë botë Vullneti i Perëndisë është shenjtëria jonë (3:11-4:8; 5:12-22) Çfarë është e pamundur për ne është e mundur me Perëndinë (5:23-24) Aplikime
32:24
January 09, 2022
01-Ungjilli në Thesalonik: Veprat e Apostujve 17:1-15
Hyrje 1. Strategjia misionare e Palit 2. Mesazhi misionar i Palit 3. Vuajtjet misionare të Palit 4. Lavderimet misionare te Palit Aplikime
49:39
January 02, 2022
#15 - 06.Malakia 2:10-16 - Besnik ndaj Besëlidhjes se Marteses me Perendine
Besnik ndaj Besëlidhjes Malakia 2: 10-16 A nuk kemi të gjithë të njëjtin Atë? A nuk na ka krijuar i njëjti Perëndi? Pse, pra, veprojmë me pabesi me njeri tjetrin, duke përdhosur besëlidhjen e etërve tanë? 11 Juda ka vepruar me pabesi dhe një veprim i neveritshëm është kryer në Izrael dhe në Jeruzalem, sepse Juda ka përdhosur vendin e shenjtë të Zotit, që ai e do dhe është martuar me bijën e një perëndie të huaj. 12 Zoti do të shfarosë nga çadrat e Jakobit atë që vepron në këtë mënyrë, atë që përgjon, atë që përgjigjet dhe atë që i ofron një blatim Zotit të ushtrive. 13 Ju po bëni edhe këtë veprim tjetër: e mbuloni altarin e Zotit me lot, me të qara dhe vajtime, sepse nuk e shikon më me favor ofertën tuaj dhe nuk e pranon më me kënaqësi nga duart tuaja. 14 Megjithatë ju thoni: "Përse?" Sepse Zoti është dëshmitar midis teje dhe bashkëshortes së rinisë sate, ndaj së cilës je sjellë me pabesi, ndonëse ajo është shoqja jote dhe bashkëshorte e besëlidhjes sate. 15 Por a nuk i bëri Perëndia një qenie të vetme dhe megjithatë fryma qëndroi në të? Po pse vallë një qënie të vetme? Sepse ai kërkonte një prejardhje nga Perëndia. Tregoni, pra, kujdes për frymën tuaj dhe askush të mos sillet me pabesi me bashkëshorten e rinisë së vet. 16 Sepse Zoti, Perëndia i Izraelit, thotë se ai e urren divorcin dhe atë që e mbulon me dhunë rroben e vet", thotë Zoti i ushtrive. Tregoni, pra, kujdes për frymën tuaj dhe mos u sillni me pabesi. Hyrje I. Besëlidhja, Bibla, Perëndia dhe Ne II. Mosbesimi ndaj besëlidhjes së martesës dhe lidhja me jobesimtarë III. Mosbesimi ndaj besëlidhjes së martesës dhe divorci
38:43
September 26, 2021
#12 - 05.Malakia 1:2-4 - Te Zgjedhur ne Krishtin dhe per Krishtin
#12 - 05.Malakia 1:2-4 - Te Zgjedhur ne Krishtin dhe per Krishtin
40:31
July 11, 2021
#11 - 04.Malakia 1:2 - Numero Bekimet e Tua
#11 - 04.Malakia 1:2 - Numero Bekimet e Tua
35:54
July 04, 2021
#10 - 03.Malakia 1:1
#10 - 03.Malakia 1:1
47:01
June 27, 2021
#9 - 02.Mesazhi i Profetit Malakia – Hyrje në Librin e Malakisë
“Profeci: Fjala e Zotit drejtuar Izraelit nëpërmjet Malakisë.” (Malakia 1:1) I. Profeti Malakia II. Izraeli si marresi i profecise se Malakise III. Barra Profetike e Malakise IV. Mesazhi i Profetit Malakia
42:45
June 20, 2021
#8 - 01.Libri i Profetit Malakia per Kishen Sot
1. Perkushtimi Yne Ndaj Predikimit Ekspozues 2. Libri i Malakise ne Historine e Shpengimit 3. Konteksti Historik i Malakise
47:07
June 13, 2021
#7 - Zoti i të Korrave dhe Punëtorët e Tij: Mateu 9:35-38
Zoti i të Korrave dhe Punëtorët e Tij: Mateu 9:35-38
25:16
June 13, 2021
#6 - Ungjillëzimi Biblik: Mateu 28:18-20
Çfarë kuptojmë me ungjillëzim? Objektivi i duhur biblik i të krishterit në ungjillëzim. Mënyra se si duhet të bëjmë ungjillëzimin. Çfarë fuqie kemi në ungjillëzim. “Ungjillëzimi do të thotë të paraqesësh Krishtin Jezus në fuqinë e Frymës së Shenjtë, në mënyrë që njerëzit të vijnë të besojnë te Zoti përmes Tij; ta pranojnë Atë si Shpëtimtarin e tyre dhe t'i shërbejnë Atij si Mbretin e tyre në bashkësinë e kishës. ” - William Temple
37:52
May 31, 2021
#5 - Bibla mbi Kishen dhe Shtetin
Bibla mbi Kishen dhe Shtetin
41:36
May 28, 2021
#4 - Thuaji jo Ankthit dhe Panikut
Nje meditim i shkurter per besimtare te ngujuar ne nje kohe pandemie.
06:59
May 28, 2021
#3 - Drejtoi syte per tek Krishti
Nje meditim i shkurter per besimtare te ngujuar ne nje kohe pandemie.
06:58
May 28, 2021
#2 - Laodicea: Kisha që iu pështiros Krishtit - Zbulesa 3:14-21
Laodicea: Kisha që iu pështiros Krishtit Zbulesa 3:14-21 I. VLERËSIMI I NEVERITUR II. QORTIMI PLOT DASHURI III. THIRRJA E BUTË IV. OFERTA E SHPËTIMIT «Dhe engjëllit të kishës në Laodice shkruaji: "këtë thotë Ameni, Dëshmitari besnik dhe i vërtetë, Fillimi i krijesës së Perëndisë. 15 Unë i njoh veprat e tua, që ti nuk je as i ftohtë, as i ngrohtë. Do të doja të ishe i ftohtë ose i ngrohtë! 16 Por, mbasi je kështu i vakët dhe as i ftohtë e as i ngrohtë, do të të vjell nga goja ime. 17 Sepse ti thua: “Jam i pasur, dhe jam pasuruar dhe s’kam nevojë për asgjë”; edhe nuk e di se ti je qyqar dhe mjeran, dhe i varfër dhe i verbër dhe i zhveshur. 18 Të këshilloj të blesh nga unë ar të kulluar në zjarr që të pasurohesh; edhe petka të bardha që të vishesh dhe të mos duket turpi i lakuriqësisë sate; edhe vajos sytë e tu me kolir, që të shohësh. 19 Unë të gjithë ata që i dua i qortoj dhe i ndëshkoj; prandaj ji i zellshëm dhe pendohu. 20 Ja, unë qëndroj te dera dhe trokas; nëse dikush dëgjon zërin tim dhe hap derën, do të hyj tek ai dhe do të ha darkë me të dhe ai me mua. 21 Atij që fiton do t’i jap të ulet me mua në fronin tim, sikurse edhe unë fitova dhe u ula me Atin tim në fronin e tij."
31:50
May 23, 2021
#1 - Psalmi 119:105 - Nevoja jonë për Shkrimin e Shenjtë
Ky episod i parë i Mesazhit Biblik, përmban një predikim të mbajtur nga foltorja e Kishës së Reformuar Ungjillore të Durrësit, nga pastor Albert J. Kona. Teksti biblik është Psalmi 119:105. Mesazhi titullohet “Nevoja jonë për Shkrimin e Shenjtë”. Zoti e bekoftë leximin dhe predikimin e Fjalës së Tij në veshët dhe zemrat tuaja.
16:22
December 18, 2020